Onze zomervakantie is in de winter

Dat zeggen we vaak als het gaat over onze vakantieplanning. Het realiseren van een camperdroom is natuurlijk niet gebonden aan tijd of seizoen. Wat dat betreft zouden we het hele jaar door camperfans willen helpen bij het kopen of huren van een camper. Maar we willen natuurlijk zelf ook met de camper onderweg! Dat doen we daarom in de winterperiode.

Deze winter hebben we een mooie route gemaakt langs de randen van Portugal en Spanje. Vaak stonden we op wildkampeer plekken aan het strand. Van de Atlantische Oceaan naar de Middellandse Zee. We genoten van prachtige zonsondergangen en sliepen met het geluid van de golven op de achtergrond. We keken naar dobberende surfers die loeren op de perfecte golf. Naar in gedachten verzonken vissers die hopen op een goede vangst voor het eten van vanavond. Delen van de reis reden we door het binnenland. Het is zeker een aanrader om dit soort routes te rijden waar je geen andere campers tegenkomt en meer ziet van het lokale dagelijks leven.

Het was fijn om weer een tijdje in de bubbel van onze bus te zijn. De bubbel van welke kant zullen we op, blijven we nog een nachtje, is hier vanavond een restaurant open, leeg jij het toilet, hoeveel water hebben we nog, er is altijd een betere plek, hoe wordt het weer hier morgen, we hadden hier toch rechts gemoeten, is het hier niet te koud om te zwemmen, maak jij nog koffie en dit is een super plek om vuur te maken.