Welke apps zijn handig voor onderweg?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Als wij zelf met de camper op reis gaan, hebben wij de volgende apps bij de hand:

  • Campercontact en Park4night voor het zoeken van een geschikte overnachtingsplek (zie ‘hoe vind ik een geschikte overnachtingsplek’). Deze apps helpen je om door heel Europa een overnachtingsplek te vinden die bij je past, met informatie over faciliteiten, ervaringen van andere camperaars, foto’s en een routeplanner.
    • De Campercontact app is ontwikkeld door de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). Hierin vind je een betrouwbaar aanbod van campings en camperplaatsen door heel Europa.
    • De Park4night app kun je op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je een overnachtingsplek selecteren ‘op de boerderij/in de wijngaard’. In Frankrijk en Spanje betekent dit bijvoorbeeld dat je kunt overnachten bij een wijnboer, die vaak ook rondleidingen en proeverijen organiseert. In de Park4night app vind je ook een uitgebreid aanbod van ‘vrije plaatsen’ midden in de natuur. Let op! Uit ervaring weten we dat deze soms lastig bereikbaar zijn via onverharde wegen; niet geschikt voor onze camper. En dat overnachten hier niet altijd is toegestaan. Bij deze plekken is het beste advies om je gezond verstand te gebruiken. Het heeft ons op de meest fantastische plekken gebracht, maar ook op smalle en onverharde wegen vol kuilen waar we bij de eerstvolgende mogelijkheid weer omgekeerd zijn. Deze app is wel weer heel handig als je onderweg een tussenstop wilt maken in een stad en een geschikte parkeerplaats zoekt.
  • Google Maps voor het bepalen van de mooiste route om naar een bestemming te reizen. Het gaat wat ons betreft niet om de snelste of de kortste route, maar om de mooiste of meest verrassende weg om ergens te komen. Dus bijrijder; navigeer je chauffeur een beetje op gevoel. Verkeerd rijden is niet erg, gebeurt ons ook nog steeds. En als je geen vaste route hebt, bestaat ‘verkeerd rijden’ natuurlijk niet.
  • Polarsteps om je reis vast te leggen, te delen met het thuisfront en achteraf een mooi fotoboek te bestellen voor een tastbare herinnering. Op basis van GPS houdt de app je route bij op de kaart, zodat je later precies kunt zien welke reis je hebt gemaakt. Onderweg kun je foto’s en teksten toevoegen als digitaal reisverslag. Tijdens je reis kun je het thuisfront uitnodigen om je te volgen. Ook leuk, bij thuiskomst kun je gemakkelijk een mooi fotoboek bestellen als tastbare herinnering. We hebben dit zelf nu ook twee keer gedaan en kunnen dit zeker aanraden!
  • En natuurlijk een app voor het weer, een app met vertaalassistentie of bijvoorbeeld een app van je reisverzekering.