Overwinteren in Spanje

Heerlijk genieten van de winterzon terwijl het in Nederland donker, koud en nat is. We hebben dit zelf een paar keer gedaan door naar Spanje te vliegen en daar een camper te huren. Het ontbrak ons tot nu toe aan de tijd om er zelf heen te rijden. Met de gehuurde camper hebben we prachtige routes gemaakt door het zuiden van Spanje en Portugal. Over het algemeen hele campervriendelijke landen met prima faciliteiten.

Je kunt hier de drukte opzoeken van de grote camperplaatsen (100+) in de bekende badplaatsen en tussen de andere Nederlandse overwinteraars gaan staan. Of je kunt je laten verrassen door het veel minder toeristische binnenland in te trekken. Prachtige routes door bergen, woestijngebied en het échte Spaanse leven in de kleine dorpjes.

Dat is precies wat wij de afgelopen winter met onze eigen camper hebben gedaan. Eigenlijk was het plan om het noordwesten van Spanje te ontdekken en dan via Portugal naar het zuiden te rijden. Maar het weer was aan die kant van het Iberisch schiereiland zo slecht, dat we besloten toch de traditionele overwinterregio op te zoeken aan de zuidoost kant van Spanje. Lekker flexibel met de camper! We hebben hele mooie routes gereden, vooral door het binnenland. Af en toe afgewisseld met briljante overnachtingsplekken direct aan (bijna) verlaten stranden. Hier de zon zien opkomen en ondergaan vanuit je eigen camper is magisch! Ook eens overwinteren met de camper? Wij kunnen het van harte aanbevelen.