Zonnig Spanje en Portugal

Met je zonnebril op slenteren door kleine dorpjes. Een terrasje pakken voor een drankje met tapas. Uitwaaien op het strand met je blote voeten in het zand. Heerlijk genieten van de winterzon terwijl het in Nederland donker, koud en nat is. We hebben dit zelf een paar keer gedaan door naar Spanje te vliegen en daar een camper te huren. Het ontbrak ons tot nu toe aan de tijd om er zelf heen te rijden. Met de gehuurde camper hebben we prachtige routes gemaakt door het zuiden van Spanje en Portugal. Over het algemeen hele campervriendelijke landen met prima faciliteiten.

Je kunt hier de drukte opzoeken van de grote camperplaatsen (100+) in de bekende badplaatsen en tussen de andere Nederlandse overwinteraars gaan staan. Of je kunt je laten verrassen door het veel minder toeristische binnenland in te trekken. Prachtige routes door bergen, woestijngebied en het échte Spaanse leven in de kleine dorpjes.

Dat is precies wat wij nu voor de tweede keer in het herfst/winter seizoen met onze eigen camper hebben gedaan. Het werd een afwisselende route langs de Atlantische Oceaan, berggebieden als Los Picos de Europa en Sierra Nevada, wijn,- port- en sherryproeverijen. We reden ook door ‘het grote niks’ in het hart van Spanje. Hier kun je uren rijden door een eindeloos landschap, terwijl je slechts vee en een enkele lokale inwoner tegenkomt.

Wildkamperen wordt eerlijk gezegd wel steeds lastiger. Vooral in toeristische gebieden en nationale parken. Erg jammer, want wat hebben we veel mooie plekjes gezien waar we graag een nachtje waren gebleven. Buiten het hoogseizoen lijkt het soms gedoogd te worden om ergens te overnachten, mits je geen campinggedrag vertoont (geen luifel uit of stoelen buiten) en je rommel netjes opruimt. De Park4Night app geeft hierover vaak actuele informatie, met dank aan andere camperaars die hun laatste ervaringen delen. Desondanks blijft het een beetje een gok.

Op de laatste foto in de galerij zie je de route die we gemaakt hebben. Klik op de foto’s om te vergroten. Met dank aan de Polarsteps app hebben we dit kaartje als souvenir én inmiddels is ook het Polarsteps fotoboek binnen met bijna 100 pagina’s nagenieten van deze heerlijke camperreis.

Wil jij ook overwinteren in het zonnige zuiden?

Overwinteren met onze buscamper kan van december ’21 t/m maart ’22. De minimale huurperiode is 4 weken. Op basis van jouw plannen maken we graag een voorstel op maat.

Als je wel graag in het zonnige zuiden wilt camperen, maar geen zin hebt om heel veel kilometers te rijden, kun je ook denken aan een duo-boeking. Je rijdt alleen of met z’n tweeën de camper van Nederland naar een bestemming aan de Middellandse Zee. Hier maak je een mooie route en geniet je van je campervakantie. Ondertussen vliegen je vrienden, ouders of kinderen naar deze bestemming. Zij beginnen hier aan hun campervakantie en rijden de camper weer naar Nederland terwijl jij het vliegtuig terug naar huis pakt. *Vraag naar de voorwaarden.