Van melkbus naar camperbus

Dit is de bus van Jelle’s heit en mem in 1962. Melkboer in het Friese Mûnein. Het hele jaar door was de bus in gebruik voor de melkwijk. In de zomer gingen de rekken eruit en de matrassen erin voor de welverdiende vakantie.

Camperen begon voor ons 15 jaar geleden als praktisch onderdeel van de kartingsport van onze kinderen. Handig je eigen spullen mee om een weekend naar het circuit te gaan. Met aanhanger, racetent en karts reisden we door Nederland, België en Duitsland voor trainingen en wedstrijden (foto 2010). Dat hebben we jaren gedaan, tot ongeveer 2016.

Omdat de camper er toch stond, gingen we er steeds vaker mee op pad. In de tijd dat we samen met de kinderen gingen, gebruikten we de camper niet alleen voor de kartingsport maar ook voor vakanties en vele weekendjes op camping Holle Poarte in Makkum. Eindeloos plezier met de rubberboot! (foto 2008).

Toen we met z’n tweeën gingen camperen ontdekten we hoe leuk we het vonden om onderweg te zijn. Met de camper een route maken en nieuwe plekken ontdekken. Onze camperreizen naar Scandinavië (foto 2015 en 2019) en Spanje (foto 2021) hebben tot nu toe de meeste indruk gemaakt. Hoog op ons verlanglijstje staan onder andere de Balkanroute en Schotland.

Het campervirus reist dus al een tijdje met ons mee. Niet alleen in het gebruik van de camper, maar ook in het uitproberen van verschillende indelingen en het regelmatig in- en verkopen van een volgende reisgenoot. En dan nu Ut & Thús in Ryptsjerk. De ondernemersgeest van de melkboer…?